Kom ubehagelige overraskelser i forkøbet med en vedligeholdelsesplan
Økonomisk overblik, uvildig rådgivning og ingen ubehagelige overraskelser bag facaden – fordelene ved vedligeholdelsesplaner er mange. I denne artikel løfter indehaver hos Husrådgiverne ApS sløret for alt, hvad andelsboligforeningen bør vide om vedligeholdelsesplaner.

En vedligeholdelsesplan giver andelsboligforeningen et overblik over, hvordan ejendommen bør blive vedligeholdt de næste 10 år frem. Med en vedligeholdelsesplan undgår foreningen derved ubehagelige overraskelser – både økonomisk og i henhold til ejendommens stand.
Ejendommens stand gennemgås fra A til Å
Nicolai Smedegaard, der er indehaver af Husrådgiverne ApS, har en bred erfaring med vedligeholdelsesplaner. Ifølge ham er én af de mange fordele ved en vedligeholdelsesplan, at foreningen får et indgående indblik i ejendommens stand.
”Når en forening får udarbejdet en vedligeholdelsesplan, bliver ejendommen gennemgået i detaljer, og det bliver udførligt beskrevet, hvilke områder foreningen bør være opmærksom på,” siger Nicolai Smedegaard og fortsætter:
Efter gennemgangen af ejendommen lægger vi et budget, der giver det totale overblik over, hvad der skal gøres de næste ti år
Fire gode grunde til at få en vedligeholdelsesplan
- Det giver et økonomisk overblik over fremtiden
- Foreningerne kommer problemerne i forkøbet og er altid et skridt foran
- En vedligeholdelsesplan sparer foreningerne penge på den lange bane
- Vedligeholdelsesplanen udarbejdes af professionelle og uvildige fagfolk
En vedligeholdelsesplan betaler sig
Spørgsmålet om, hvorvidt noget kan betale sig, melder sig ofte hos foreningen, når en udgift banker på døren. Men ifølge Nicolai Smedegaard er det ikke nødvendigt at bekymre sig om, når det kommer til vedligeholdelsesplaner.
”Vi oplever ofte, at foreninger uden en vedligeholdelsesplan er uenige om, hvad de skal have udført. Mange beboere ønsker nemlig, at de visuelle ting skal prioriteres, selvom det bagvedliggende trænger mere,” siger Nicolai Smedegaard og understreger, at det kan føre til dyre regninger:
Når man ikke har en plan, ender ejendommen ofte med følgeskader, fordi man brandslukker, i takt med at skaderne opstår. Den slags skader er tit meget dyrere at udbedre i forhold til løbende vedligehold.
Vidste du at…
Mange banker stiller krav til, at boligforeninger skal have en vedligeholdelsesplan, når de udlåner penge til nye købere eller omlægger lån for nuværende beboere.Løbende rådgivning og opfølgning
Én ting er, at foreningen får udarbejdet en vedligeholdelsesplan, men det er samtidig vigtigt at føre den ud i livet og løbende følge op på, om planen holder stik.
For at sikre, at foreningen får det fulde potentiale ud af vedligeholdelsesplanen, tilbyder vi at lave løbende opfølgning. Derudover kan vi hjælpe med at finde relevante samarbejdspartnere, der kan udføre vedligehold på ejendommen
Indehaver af Husrådgiverne ApS, Nicolai Smedegaard
Han understreger samtidig, at Husrådgiverne ApS gerne bistår med sparring og rådgivning gennem hele processen. Det indebærer også at deltage på generalforsamlinger eller til bestyrelsesmøder for at sikre, at alle spørgsmål omkring vedligeholdelsesplaner bliver besvaret.
Husrådgiverne ApS står klar til at hjælpe andelsboligforeninger med rådgivning, sparring og ikke mindst vedligeholdelsesplaner. Husrådgiverne ApS besøger gerne jeres forening for at fortælle endnu mere om vedligeholdelsesplaner. Kontakt Husrådgiverne ApS for en uforpligtende snak!