Træf de korrekte beslutninger fra start – og spar tid og penge!
Som bestyrelse i en andelsboligforening er der meget, man skal tage stilling til og træffe beslutninger om. Umiddelbart små ”ting” kan pludseligt vokse sig store og blive en tidskrævende og omkostningsfyldt affære, hvis man ikke får truffet den korrekte beslutning fra start.

Hos Wantzin Ejendomsadvokater ønsker vi at lette arbejdet for bestyrelserne samt at fjerne unødvendige udgifter og problemstillinger for foreningerne. Vi har derfor sat os i vores kunders sted og kigget på, hvad vi kan gøre, for at hjælpe foreningerne godt på vej.
Vi ønsker, at hjælpe foreningerne til, at bestyrelsesarbejde er givtigt og motiverende frem for at fokus kommer på tidskrævende og ofte ikke så konstruktive sager.
Vi har udviklet et koncept, hvor I som bestyrelse kan have advokaten lige ved hånden. Og ja, vi har taget højde for, at det ikke bliver en yderligere unødvendig økonomisk byrde for foreningen.
Få løbende juridisk rådgivning
Wantzin Ejendomsadvokater tilbyder konceptet ”løbende juridisk rådgivning” til jer som bestyrelse, så I kan undgå at havne i unødvendige problemstillinger. Vi har stor erfaring med ejendomsadministration og andelsboligforeningsret og har dermed en stor forståelse for de små som store udfordringer, som man som bestyrelse og forening skal tage stilling til.
Helt basalt går det ud på, at vi indgår en aftale, hvormed I som bestyrelse løbende kan kontakte en advokat, når I har forskellige sager i foreningen, som I skal forholde jer til. Hermed kan I allerede fra start håndtere den givne sag på den mest hensigtsmæssige måde.
Henvendelser fra andelshavere
Eksempel 1; En basal hverdagsudfordring, hvor bestyrelsen skal tage stilling til en henvendelse fra en andelshaver. Håndteres dette korrekt fra start, vil denne sag hurtigt være lukket. Sådanne henvendelser skal imidlertid ofte vurderes ud fra vedtægterne, og her kan uklare vedtægter betyde, at man får truffet en uhensigtsmæssig beslutning, som derefter kan komme til at danne præcedens. I sådanne tilfælde er sparring med en advokat af stor betydning – både for håndtering af den enkelte sag og efterfølgende præcisering af vedtægterne.
Byggesager
Eksempel 2; Foreningen står over for en byggesag. Her er vigtigt, at de indgåede aftaler tilgodeser foreningens behov, såfremt der f.eks. skulle opstå fejl og mangler eller forsinkelser på byggeriet. En standardforsikring hos en tekniker eller standardgaranti hos en entreprenør tilgodeser ikke nødvendigvis foreningens behov og har derfor ofte god grund til at blive skærpet, når aftalen indgås.
Nogle foreninger har en administrator, der både er ejendomsadministrator og advokat i ét. Langt de fleste foreninger har dog en ren boligadministrator, som evt. samarbejder med en advokat, hvis der skulle opstå juridiske tvister. Wantzin Ejendomsadvokater ønsker at hjælpe bestyrelserne (og dermed foreningerne) til, at tvisterne ikke opstår, og har derfor udviklet konceptet ”løbende juridisk rådgivning”.
Spar tid og penge
Den juridiske rådgivning er sammensat sådan, at det ikke bliver en stor økonomisk byrde for foreningen – tværtimod. Ved at tilgå ”tingene” korrekt fra start, kan der ofte spares en del tid og penge, og I betaler kun for den tid, I bruger. Der er ikke yderligere økonomiske forpligtelser ved at indgå dette samarbejde.
Samtidig vil I være tilknyttet en fast advokat, som dermed kender jeres forening og de forhold, der gør sig gældende for netop jeres forening.
Læs mere om ”løbende juridisk rådgivning” for bestyrelser her
“Løbende juridisk rådgivning” kan f.eks. dække følgende områder: • Afholdelse af generalforsamlinger • Vedtægtsændringer • Byggesagsadministration • Henvendelser fra andelshavere • Eksklusioner på vegne af foreningen.