Så nemt er det at få en elevator i jeres ældre ejendom
Mange etagebyggerier i det ganske land er af ældre dato, hvorfor de naturligt ikke har en elevator. Men faktisk er det enkelt at få indbygget en elevator i jeres ejendom. Læs med her og hør, hvordan I nemt kan opnå bekvemmelighed i jeres andelsboligforening, som følge af etablering af en elevator – helt uden besværlige processer.

Når man står og ser på andelsboligforeningens ejendom, kan det være svært at forestille sig, hvor elevatoren skal være, når eventuelle gesimser, sålbænke og sprossede vinduer pryder facaden. Det kan virke uoverskueligt at få installeret et monstrum af en elevatorskakt i foreningens ejendom. Men det er en gængs misforståelse at etablering af en elevator i andelsboligforeningen er et uoverkommeligt stort projekt. Det er nemlig langt nemmere end man lige går og tror.
Altan.dk har etableret mere end 150 elevatorer i eksisterende ejendomme. Elevatorerne bliver typisk etableret til fordel for køkkentrappen, eller i et udvendigt elevatortårn.

Nem og bekvem løsning
Når jeres forening har besluttet at I skal påbegynde et elevatorprojekt, er processen herfra tryg og nem – helt fra planlægningen til den endelige udførelse. Altan.dk, der er Danmarks førende virksomhed inden for levering og etablering af altaner og elevatorer i eksisterende etageejendomme, klarer nemlig resten.
“Det er let at få elevator fra os, fordi vi har erfaring med hele processen fra ide til færdig elevator. Vi hjælper med gode råd om beslutningsprocessen, økonomi, placeringsmuligheder og selve installationen og det bygningsarbejde, som følger med,” siger Søren Faebo, der er, Relations- og forretningsudvikler i Altan.dk.
Andelsboligforeningen kan trygt læne sig tilbage, mens Altan.dk, tager sig af hele projektet. Altan.dk udarbejder tegninger, står for de tekniske beregninger og byggetilladelsen. Med tæt dialog og projektstyring af byggeriet tager Altan.dk jeres forening i hånden gennem hele processen – og kan endda stå for at håndtere den efterfølgende, obligatoriske service, der er af elevatoren. Søren Faebo uddyber:
“Alt går igennem os, så man ikke selv skal projektstyre en håndfuld andre faggrupper og firmaer som for eksempel elektrikere, kloakfolk, tømrere og vvs’ere, der ellers skulle involveres i et sådant projekt. Vi håndterer hele processen, og beboerne har kun én kontakt: Nemlig Altan.dk! Det gør hele processen både nemmere og mere smidig.”

Skil jer ud med en elevator
I eksempelvis brokvartererne i København findes der mange gamle herskabslejligheder. Disse tiltrækker et klientel, der efterspørger elevator i ejendommen for at være fremtidssikrede. Derfor understreger Martin Berg, som er ejendomsmægler hos home på Østerbro, at man udvider målgruppen for køb af boligen og sikrer, at beboerne kan bo der længe.
”Desværre ses det ikke tit i de gamle og herskabelige lejligheder på Østerbro. Enhver lejlighed med elevator vil tiltrække mange, både ældre og familier med klapvogne, som ikke ønsker at gå op og ned ad trapperne. Mange vil beundre letheden ved blot at trykke på en knap, uanset hvor meget motion, man vil få ved at benytte trapperne,” uddyber ejendomsmægleren.

Hvad med andelshavere, der bor i stuen?
Det kan være en generel forestilling blandt andelshaverne, at elevatoren blot vil være en fordel for ejendommens øverste beboere. Erfaringen er dog hos home Østerbro, at elevatoren betyder noget for bekvemmeligheden blandt alle beboerne: ”En elevator vil i mange tilfælde være til gavn for alle beboere, og ikke kun dem, der bor øverst. Det kan for eksempel være, at man skal op til sit loftrum eller en tagterrasse, hvor det i disse tilfælde også vil blive nemmere,” siger Martin Berg.
“Elevatoren kan altså betyde for alle beboere, at man kan blive boende i sit hjem, når benene begynder at miste deres kraft og bevægeligheden svækker. Her bliver det en udfordring at komme op ad de mange trapper. Ligesom det er med altaner, er en elevator altså også med til at forbedre livskvalitet,” pointerer Martin Berg fra Home Østerbro.
Derudover er elevatorer noget, der øger ejendommens værdi betydeligt. Efteretablerede elevatorer skaber den samme værdistigning for ejendommen, som eksempelvis efteretablerede altaner. Det betyder altså at selv de lavtliggende andele i foreningen godt kan få en værdistigning, hvis ejendommen får etableret en elevator.
Det kan være en fordel at regne konkret på hvad den fornyede andelskrone bliver, såfremt ejendommen får etableret en elevator. Dette opfordres man til at gøre i samarbejde med en valuar, der kan opstille et estimat på den nye andelskrone.
Går I og overvejer elevatorer?
Så kan I allerede nu læse mere omkring processen til elevatorer på Altan.dk’s hjemmeside. Derudover kan du tage kontakt til en af Altan.dk’s konsulenter. Altan.dk tilbyder bestigelser og sparring i forbindelse med beslutningsprocessen – helt uden omkostninger for jeres forening.
Kontakt Altan.dk på 70 70 20 18 eller på Altan.dk