Følg disse råd, når trappeopgangens gulve skal renoveres
Trappeopgangen er med mange passerende et centralt fællesareal i andelsboligforeningen. De fleste beboere tager turen op og ned flere gange i løbet af dagen. Det er derfor vigtigt, at den vedligeholdes ordentligt. Hvordan griber man egentlig renovering af trappeopgangen an? Læs med her, hvis du vil have gode råd til renovering af trappeopgangen.

En faldefærdig trappeopgang med nedslidte gulve er sjældent højt på ønskelisten. Derfor kan det være en god investering at renovere trappeopgangen og få ny gulvbelægning på trapperne. Medalje Gulve har specialiseret sig i renovering og gulvbelægning i trappeopgange og har derfor ekspertisen til at vide, hvad der skal til for, at I i andelsboligforeningen kommer godt i mål med en renovering af trappeopgangene.
Hvornår er det tid til at udskifte gulvbelægningen i trappeopgangen?
”Man kan ofte se at det er tid til nye linoleumsgulve, når den gamle linoleum begynder at blive grålig i forhold til den oprindelige farve. Revner i gulvet og ødelagte forkantskinner er også et tydeligt tegn på, at det er blevet tid til at få ny gulvbelægning,” fortæller Michael Vadt indehaver af Medalje Gulve
Prioritér de rigtige materialer
Når beslutningen er truffet om, at den nye belægning skal udskiftes råder Michael til, at man gør sig gode overvejelser om materialet.
Linoleum kan fås i flere tykkelser og i en hel farvepalette med mere end 40 forskellige farvenuancer. Ligeledes kan man også vælge forskellige frontskinner.
”Skinnerne kan fås i både messing og aluminium, men den mest holdbare er messingskinnen. Er der en, som taber en reol på aluminiumskinne, så ødelægges den. Til sammenligning er en messingskinne meget mere holdbar. Den kan klare slid fra både flytninger og varer, der bliver leveret til opgangens beboere – den kan mindst klare 20-25 år før man skal tænke på en ny renovering,” forklarer fagmanden.
Michael fortæller også, at linoleum i dag typisk bliver lagt i en tykkelse på 2,5 millimeter, men at det også er muligt at få linoleumsbelægning, der har en tykkelse på 3,2 millimeter. Den tykke linoleum er ekstra slidstærk.







Undgå bøvl med et firma, der kan stå for både vægge og gulve
Mange andelsboligforeninger vælger en grundig renovering, som både indebærer malerarbejde og ny gulvbelægning, når trappeopgangen renoveres. Det er lettere og resultatet bliver også et helt andet, når både malerarbejde og gulvbelægning er nyistandsat. Hos Medalje Gulve varetager de derfor også totalentreprisen og sørger for, at en fast samarbejdspartner udfører malerarbejde af høj kvalitet.
“Det letter processen betydeligt, hvis malerfirma og gulvfirma kender hinanden, da de selv kan koordinere arbejdsprocesserne, således at vægge males før gulvbelægning bliver lagt og træværket kan males afslutningsvis. Samtidig bliver forløbet også mindre kompliceret for foreningens repræsentant, fordi der kun er en kontaktperson at koordinere med,” tilføjer Michael.
Tag fagmanden med på råd
Står man i andelsboligforeningen og skal renovere trappeopgangen, så er det en god idé at tage en fagmand med på råd. Hos Medalje Gulve har de stor erfaring med renovering af trappeopgange og så benytter de kun faglærte gulvlæggere, der har svendebrev og den nødvendige viden om materialer og udførelse. Medalje Gulve kommer altid ud og gennemgår opgangen med jer og vejleder om materialevalg i forhold til jeres ønsker og behov. Herved undgås misforståelser og I får en løsning, som er den I drømte om.
Skal jeres trappeopgang renoveres?
Ønsker I en indledende dialog med Medalje Gulve om renovering af jeres trappeopgange, så kontakt firmaet for at høre, hvordan de kan hjælpe jer. Kontakt firmaet her –>