Opgangsdøren skal sikre mod brand, indbrud og varmetab
Opgangsdøren er indgangen til foreningsuniverset. Den skiller ude fra inde, beboere fra ikke beboere, og så har opgangsdøren den vigtige funktion som tryghedsskaber. Opgangs- og hoveddøre skal sikre mod indbrud, brand og andre uforudsete hændelser, så rammerne for et sikkert bosted er på plads. Derfor er udskift og vedligehold af foreningens døre en vigtig sag. Her får I gode råd til gavnlig dørudskiftning.

En solid opgangs- eller hoveddør gør en verden til forskel. En god dør bidrager nemlig til mere end blot at pynte på facaden eller i opgangen. Den er med til at mindske varmetabet i foreningen og kan også reducere mængden af støj. Derudover skaber en god opgangs- eller hoveddør også et trygt miljø, da den sikrer mod både brand og indbrud. Vi spørger fagmand Lars Bendtsens fra NVD – Næstved Vinduer & Døre til råds om, hvad foreninger skal være opmærksomme på, når de står overfor en dørudskiftning.
Prioritér sikkerheden og få en solid dør
Nyt tag, nye vinduer og ny facade. At vedligeholde andelsboligforeningens ejendom er fordelagtig for både ejendommens værdi, men også for den enkelte andelshaver. En vigtig del af vedligeholdelsen er foreningens døre. En vigtig renovering, som flere foreninger glemmer, erfarer fagmanden Lars Bendtsen, som har mere end 20 års erfaring med levering og montage af vinduer og døre.
”Desværre oplever jeg, at flere foreninger nedprioriterer deres døre. Gamle, slidte og falmede døre præger stadig flere facader i landets andelsboligforeninger, og dette er til trods for, at en gammel dør er en dårlig idé i forhold til forsikring og sikkerhed,” siger Lars Bendtsens, som er indehaver af vindues- og dørfirmaet NVD.
Hans anbefaling er klar. Foreningerne skal gå deres døre efter i sømmene, og udskifte dem, hvis de ikke længere er solide. Og der er mange fordele ved at udskifte foreningens døre, påpeger Lars Bendtsen. En udskiftning af opgangs- eller hoveddøre kan nemlig øge foreningens værdi og sænke varmetabet i foreningen. Sikkerhed for den enkelte andelshaver, er også en vigtig fordel ved nye døre, understreger fagmanden.
Tjekliste til den gode dør
- Brandsikker
- Tyveri- og indbrudssikret
- Energivenlig
- Støjeffektiv
- Nem at vedligeholde
3 gode råd fra fagmanden
Hvis I går med tanker om at få udskiftet opgangsdøren, hoveddøren eller terrassedøren, skal du læse med her. Her giver Lars Bendtsens nemlig tre gode råd til dørudskiftet:
Råd 1: Få en faglig vurdering af dørenes tilstand
Inden hoved- eller opgangsdøren skal udskiftes, er det en god idé at tage en fagmand med på råd. Det er nemlig ikke altid, at en udskiftning er nødvendigt. Fagmanden kan hjælpe med at gennemgå dørenes tilstand og vurdere, hvorvidt der kræves et udskift, eller om foreningen kan nøjes med at friske dørene op. Her vurderer en fagmand både udseende, dørens forfatning samt funktionsevne.
Råd 2: Glem ikke brandsikring
Mange foreninger glemmer at tjekke om dørene er brandhæmmende, hvilket er en funktion, man ikke skal nedprioritere. Branddøre øger sikkerheden i både hjemmet og i opgangen, og forsinker en brand med vigtige minutter, hvis uheldet skulle være ude.
Råd 3: Husk at søge tilladelse inden hoveddøren udskiftes
Ønsker den enkelte andelshaver at udskifte hoved- eller bagdøren i sin andelsbolig, er det vigtigt at søge tilladelse hos bestyrelsen, inden man udskifter døren. Hoved- og bagdøre er nemlig en del af fællesarealet i foreningen, og kræver derfor en godkendelse fra bestyrelsen. Ofte har foreningerne nemlig krav til, hvilke farver og dørtyper, der er tilladt.
Få vejledning og et uforpligtende tilbud
Søger I gode råd og vejledning til udskiftning af dørene i jeres andelsboligforening, så er Lars Bendtsens fra NVD klar med professionel rådgivning. Firmaet kan løse alle opgaver indenfor projektering, salg, rådgivning, opmåling, montage og renovering af vinduer og døre. Kontakt firmaet for et uforpligtende tilbud her.