Få adgangskontrol og slip for nøglerne
Moderne adgangskontrolsystemer er i høj kurs hos andelsboligforeninger, der er trætte af de traditionelle låsesystemer og det arbejde, der hører med. Meget af det arbejde slipper foreningen for ved at skifte til adgangskontrol. Vi har forhørt os hos Tino Holtz, ekspert i adgangskontrol- og dørtelefonsystemer hos Plento ApS, der gør os klogere på fordelene, der hører til adgangskontrolsystemer.

Digital adgangskontrol er en fordelagtig løsning for boligforeninger, der ønsker let at kunne administrere adgangen til foreningens ejendom. Systemet er digitalt og batteridrevet og kan monteres på alle typer adgangsveje. Den digital adgangskontrol gør det let for foreningen at tildele beboere, deres gæster og håndværkerne adgang til ejendommen. Administrationen er langt mere simpel ift. administrationen af utallige nøgler til fordøre, bagdøre, loftrum m.v. Det fortæller Tino Holtz, direktør hos Plento ApS, der er ekspert i adgangskontrol og dørtelefoni:
” Det er ret simpelt, for man tilgår systemet via en app på sin telefon eller computeren, og her kan man administrere alle brugerne. Og brugerne kan åbne de forskellige døre via enten en brik, fingeraftryk eller en app,” forklarer Tino Holtz og fortsætter: ” Så foreningen kan faktisk helt droppe nøglerne, når de får adgangskontrol”. Og er foreningen nøglefri, er administrationen af adgangen til ejendommen nem – og det gør dagligdagen lidt lettere.
Om administrationen af systemet, forklarer Tino Holtz:
“Mange vælger en løsning hvor en administrator/vicevært håndterer alle fælles adgange til opgange, vaskerum, loftrum og udendørs områder, mens beboerne selv administrerer døren til egne lejligheder. Administrator kan tildele adgang til for eksempel håndværkerne, der kommer og skal klare noget i opgangen, og det samme kan beboerne – også til egne lejligheder”
Som beboer kan man nemt oprette tidsbegrænset- og engangskoder der kun passer til ens egen dør. F.eks. hvis man skal have håndværker og ikke kan være hjemme eller ens gæst selv skal kunne lukke sig ind. Mulighederne er mange og det hele styres i sin egen private APP.
Tino Holtz forklarer, at der er mange mulige konstellationer. For eksempel kan foreningen vælge, at kun administrator skal kunne tildele adgang til visse døre, mens beboerne skal kunne tildele adgang til andre. Det er også muligt at tildele adgang til beboere og adgangsgrupper på særlige dage og på særlige tider.
Montering på under en time
Monteringen af adgangskontrol er ret ligetil, forklarer Tino Holtz: “ Monteringen er simpel, og det tager typisk under en time. Vi skal ikke trække nogle kabler op igennem ejendommen, fordi systemet kører på batterier. Og vi kan i de fleste tilfælde opsætte det i de eksisterende huller i dørene.”
Tino Holtz forklarer, at det er muligt at få adgangskontrol stort set alle steder i ejendommen, og mulighederne er mange:
“Vi kan sætte adgangskontrol på hoveddøren og lejlighedsdøren, men også på bagdøre, kælderdøre, døre til vaskerum, postkasserne og sågar tilbyder vi adgangskontrolstyrerede hængelåse til skure”.
Gør dagligdagen lettere med adgangskontrol
Systemet gør på mange måder dagligdagen lettere for beboerne: Be boerne kan få håndværkeren på besøg, selv når de ikke selv er hjemme, og så skal de ikke bekymre sig om at miste nøglen – eller rode rundt efter den nederst i tasken, mens de har alle deres ting i armene. Bruger man en brik, kan man naturligvis stå i samme scenarier, men mister man sin brik, skal man faktisk ikke bekymre sig.
“Er der nogle, der mister en brik, og det kender vi jo alle til, kan man nemt slette den og erstatte den med en ny,” fortæller Tino Holtz. Og den mistede brik kan ikke længere bruges – for eksempel af folk, der har lange fingre.
Tino Holtz forklarer, at skifter foreningen til adgangskontrol, kan der være mange penge at spare, for “mister en håndværker en system hovednøgle, koster det hurtigt ret mange penge at omkode eller udskifte alle låsene og måske også nye systemnøgler.”
Fremtidens løsning er kombineret adgangskontrol og dørtelefon
Tino Holtz fortæller, at flere foreninger vælger den flexible kombineret løsning med Video-dørtelefon der ringer op til mobilen, samt digital adgangskontrol der administreres direkte på mobilen også. Med denne løsning bliver det en let sag at give folk adgang og lukke gæster ind uanset hvor man befinder sig.
Tino Holtz forklarer, at dørtelefonen kan ringe op til mobilen, familiens tablet eller til fastnettelefonen. Systemet kan sættes op, så flere telefoner og tablets ringer på samme tid, og når en så tager den, slutte kaldet hos alle andre.
Tænk at det nu er muligt at modtage sin pakke, selvom man stadig er på job eller lige er ned og hente børn. Ja, selv for de ældre er det ingen sag at besvare et opkald fra dørtelefonen og de gangbesværede behøver end ikke at begive sig helt ud til hoveddøren når det ringer på.
Vil I høre nærmere om adgangskontrol?
… eller dørtelefoni? Så kontakt Plento ApS, der er ekspert i løsninger indenfor adgangskontrol, såvel som dørtelefoni. Plento ApS står klar til at vejlede jeres forening til den rette løsning, der imødekommer jeres ønsker og behov.
Telefonnummer: 31 551 112
Hjemmeside: https://plento.dk/
E-mail: salg@plento.dk