Dørprojektet er en smal sag
Et dørprojekt er et projekt, som foreningen er fælles om. Opgangsdørene anses nemlig som en del af ejendommens ydre dele, som foreningen har ansvar for. I dag skal opgangsdørene imødekomme manges ønsker, krav og behov, og det kan gamle døre typisk ikke. Et skift til nye døre kan derfor skabe de sikre rammer man ønsker for sin bolig. Vi har derfor forhørt os hos forhandler og montør af sikre døre, Dansk Dørsikring, der gør os klogere på dørprojekter.

I dag har mange ønsker om og krav til, at opgangsdøren sikrer boligen, isolerer og støjreducerer – og det gør de sikre døre fra Dansk Dørsikring. Men et dørprojekt kan for nogen føles tungt og langtrukkent – særligt for større foreninger, der har mange døre, der skal skiftes. Der skal tænkes et nyt sæt nøgler til alle, designmæssigt skal de nye døre matche ejendommens stil, og så er der hele processen i, at de skal skiftes.
Men dørprojektet er ikke et særligt komplekst projekt, når man får professionel hjælp. Christian Fænøe fra Dansk Dørsikring, der specialiserer sig i sikre døre og er Andelsportal.dk’s branchepartner i døre, gennemgår i artiklen her dørprojektet. Så skal foreningen snart udskifte dørene, kan I inden da klæde jer godt på lige her.
Sikkerhedsdøre fra Dansk Dørsikring
Sikkerhedsdørene fra Dansk Dørsikring er fra producenten DALOC og er testet og godkendt efter danske forhold. De opfylder selvfølgelig tidens krav til brand (dvs. EI2-30), men hertil er der en række fordele ved sikkerhedsdørene som nye opgangsdøre skal leve op til:
- Isolerer
- Støjreducerer
- Er indbrudssikker
- Fås i flere designs
En længere, men ligetil proces
Når det kommer til andelsboligforeninger, tager de fleste former for projekter typisk længere tid. Der er mange meninger, der skal tages hensyn til, og der er mange beslutninger, som skal træffes – ofte i fællesskab. Men i sammenligning med andre projekter, er dørprojektet faktisk ikke et særligt komplekst projekt. Christian Fænøe fra Dansk Dørsikring taler os igennem processen:
Et visit
Har en forening først kontaktet Dansk Dørsikring og har dem i betragtning som samarbejdspartner, er første trin et visit hos foreningen: “Vi vil gerne forbi foreningen og se på dørene. Vi tager nogle kontrolmål og nogle billeder. Herefter udarbejder vi et mere eller mindre færdigt oplæg, så foreningen har en ret præcis prisramme for et sådant dørprojekt. Så: ‘det her koster det, og det her er processen’” forklarer Christian Fænøe.
Oplægget kan foreningens bestyrelse fremlægge på en generalforsamling, så alle beboere får indblik i projektets omfang, pris, tidsplan og proces.
Foreningen skal se dørene
Når det kommer til design og stil, er ønskerne hertil forskellige fra forening til forening. Men der er mange muligheder – alt fra helt neutral til døre, der ligner de smukke, gamle døre, der sad i ejendommen førhen. Derfor får foreningen tilbuddet om at komme forbi et af Dansk Dørsikrings showrooms. Her kan foreningens bestyrelse/dørudvalg nemlig få indblik i de forskellige designs og stil, som dørene kommer i.
Opmåling af alle døre
Når det er besluttet, at Dansk Dørsikring skal stå for dørprojektet, måler firmaet alle opgangsdørene i ejendommen op: “ Vi kommer forbi og måler alle døre op – en efter en. Vi har jo inden da allerede nogle kontrolmål, men vi sikrer os, at de stemmer,” forklarer Christian Fænøe.
Det er også her, at de sidste detaljer falder på plads. Nogle glemmer, at også de gamle døre til loftet og kælderen bør skiftes, når dørene har mange år på bagen. Dansk Dørsikring ser mange døre til loft og kælder, der er i dårlig stand. Dørenes stand har dog betydning for sikkerheden, f.eks. ift. brandsikkerhed. De bør derfor ikke glemmes i et dørprojekt.
Dørmontering
Når dørene skal monteres, sker det efter et præcist skema, så foreningens beboere kan få et indblik i processen. “I kalenderen kan man se: vi starter her og tager den her vej, den her opgang, og den her dør først og arbejder derfra ned eller op. Og når en opgang er færdig, så er rutinen den samme for de næste opgange”, forklarer Christian Fænøe.
Om Dansk Dørsikring
Dansk Dørsikring er forhandler og montør af sikkerhedsdøre og har års erfaring i håndteringen af dørprojekter for boligforeninger. Lader I Dansk Dørsikring stå for udskiftningen af foreningens opgangsdøre, får I en erfaren samarbejdspartner, der sørger for, at I får sikre døre med det moderne iLOQ–låsesystem og et design, der passer til foreningens stil.
Dansk Dørsikring er specialiserede i sikkerhedsdøre, og derfor er foreningen sikret en optimal dørudskiftningsproces.
“Vi forsøger at afdramatisere dørprojekterne”
Det enkelte dørskift er nøje planlagt og sker systematisk, så der er mindst mulige gener for beboerne. Dansk Dørsikring gør derfor også sit for at understrege for foreninger, som kontakter det kyndige firma, at det faktisk er ret ligetil, når dørene skal skiftes:
“Vi forsøger at afdramatisere dørprojekterne – også når der er tale om større af slagsen. Er der tale om, at der skal skiftes 200 døre, så er rutinen den samme, dør for dør, som i en lille forening. Vi skifter en dør og tager så den næste og så den næste igen. Vi efterlader aldrig en åben dørramme, men færdiggør døren – og der er ikke rigtig noget, der går galt”
Christian Fænøe fra Dansk Dørsikring
Skal Dansk Dørsikring stå for skiftet af foreningens opgangsdøre?
Så kontakt det erfarne dørfirma på telefonnummer: 40 32 43 01 eller mail: info@danskdorsikring.dk. Dansk Dørsikring sørger for, at foreningen får et velsmurt skift fra foreningens gamle opgangsdøre til DALOC-døre, der også kaldes klimadøre, sikkerhedsdøre, lyddøre og branddøre.
Kunne I tænke jer at læse mere om DALOC-døre, det moderne ILOQ-låsesystem eller Dansk Dørsikring kan I også se det på virksomhedens hjemmeside.