Energioptimer på lysfronten og spar på energi og forbrug
Energioptimeringer er populære, både fordi de sænker ens energiforbrug – samt ens energiregning. Der er mange mulige tiltag, når det kommer til energioptimeringer, herunder tiltag, der berører belysning. AJ Sikring og Teknik ApS gør jer her klogere på lysfronten.

Det er populært at energiforbedre – ligeledes blandt landets andelsboligforeninger. Grønnere varmekilder, nye energiruder og efterisolering af både ydervægge og loft er blandt de populære, større tiltag inden for energioptimering. Det er dog ikke alle foreninger, der har lysten til at igangsætte projekter af det omfang – skønt de ønsker at sænke energiforbrug og -regning. Men der er andre muligheder, herunder på lysfronten. Det fortæller Tommy Ohlhoff, Servicechef hos AJ Sikring og Teknik ApS:
“Noget af det, vi konstaterer, når vi kører i KHB, Brønshøj, Ishøj m.v., er at det er rigtig mange år siden, at der er nogen, der har arbejdet på belysningen. Og ja, belysningen virker måske fint, men energiforbedrer man belysningen i trappeopgange, kældre og lignende er der ofte en del penge at spare.”
Hos AJ Sikring og Teknik ApS er erfaringen, at ikke alle tænker de mange muligheder for energioptimering ind, når de skal skifte belysning. Tommy Ohlhoff forklarer:
“Det sker flere gange, at vi kommer ud til kunder, der ønsker at få skiftet en lampe eller to uden at
tænke mulighederne for energioptimering igennem. De gange anbefaler vi, at de får sat
energioptimering op i stedet for.”
Lyset tænder kun, når der er brug for det
Energioptimering af belysningen omfatter typisk et skift af alle lamper til nogle særlige lamper med
stand-alone sensorer:
“Går du op ad en trappeopgang, så er det kun dér, du går, at lyset tænder. Det tænder ikke hele vejen op igennem trappeopgangen,” fortæller Tommy Ohlhoff om sensorsystemet og tilføjer: “De lamper vi skifter til, er billigere i sig selv, både fordi den energikilde den har i, er billigere ift. en pære og så fordi den holder mellem 35.000 til 100.000 timer.”
I foreninger tænder mange belysningen på fællesområderne mange gange på daglig basis, og det løber op. Beboerne på første sal har ikke brug for, at lyset tænder helt op til femte sal, men har man en gammel standardløsning, tænder alle lys hele vejen op til femte – uden grund. Men skifter andelsboligforeningen til en stand-alone løsning, tænder lyset kun der, hvor der er brug for det. Og på den lange bane løber det op i større besparelser.
“Skal man ned i kælderen, tænder typisk alt lys frem for kun lys i det område, man begår sig i. Og det kan hurtigt være mange kælderrum, der tændes lys i. Det samme gælder trappeopgange og loftrum. Og så er det tændt i måske 15-20 minutter alle steder. Det løber hurtigt op”.
Tommy Ohlhoff
Stand-alone løsningen gør det ikke kun muligt at tænde lys der, hvor der er brug for det, man kan også selv vælge, om lyset skal være tændt i fem minutter eller to timer.
“Alle armaturer er sat op til, at foreningen selv kan bestemme om lyset skal være tændt i fem, ti
minutter, en halv time eller to timer. Hertil er der to mulige lysstyrker i armaturerne, som man kan
vælge imellem. Både tid og lysstyrke kan foreningen selv ændre på, som de ønsker det. Så ændrer
deres behov sig og har de brug for, at lyset fremadrettet er tændt i 30 minutter frem for 10 minutter,
kan de selv tilpasse det på armaturerne,” fortæller Tommy Ohlhoff og tilføjer, at betjeningen er
brugervenlig.
En energioptimering, der hurtigt tjener sig selv hjem
Tommy Ohlhoff forklarer, at det selvfølgelig koster mere at energiforbedre, end det gør blot at skifte
to gamle lamper ud – men tit kan det betale sig:
“Man skal selvfølgelig skyde flere penge i projektet her og nu, men på den lange bane, der faktisk er en ret kort bane, vil det tjene sig selv hjem. Vi snakker omkring 2-3 år, og derefter er det jo penge,
foreningen sparer på denne løsning”.
Installationen er ret ligetil forklarer Tommy Ohlhoff, men om det tager en halv eller hel dag – eller
flere dage – afhænger af foreningen.
“Hvor lang tid det tager, afhænger af foreningen, herunder af hvor mange opgange er der og hvor mange lamper, skal der skiftes. Vi plejer at sige, at en trappeopgang tager en dags tid – det omfatter så udskiftning, opsætning og programmering. Men er opgangen kun tre etager høj, tager det ikke en hel dag. Så det varierer forening til forening”.
Tommy Ohlhoff tilføjer til slut, at AJ Sikring og Teknik Asp vægter højt at sikre alle kunder en så optimal løsning som mulig. Derfor prioriterer det erfarne team bag AJ Sikring og Teknik ApS højt at råde og vejlede den enkelte forening og tage hensyn til de mange ønsker og behov, der er blandt foreningens mange beboere.
Kontakt AJ Sikring og Teknik ApS
Tommy Ohlhoff forklarer, at AJ Sikring og Teknik ApS har et stort fokus på energioptimeringer af bl.a. belysning, og tilføjer, at det er noget, de beskæftiger sig en del med. Det er dog ikke det eneste område, som AJ Sikring og Teknik ApS er eksperter indenfor. Virksomheden tilbyder nemlig ligeledes løsninger af høj kvalitet indenfor bl.a. dørtelefoner, tyverialarmer og brandsikring. Så har jeres forening brug for kyndig hjælp eller kompetente løsninger indenfor for eksempel dørtelefoni eller brandsikring, er det ligeledes AJ Sikring og Teknik ApS der kan hjælpe.
Kontakt AJ Sikring og Teknik ApS her:
Telefonnummer: 70 26 60 70
E-mail: info@ajsikring.dk
Hjemmeside: https://ajsikring.dk/