Derfor gør en elektronisk dørtelefon livet lettere for dig
De fleste andelsboligforeninger med opgange, har et ganske almindeligt kablet dørtelefonanlæg installeret i ejendommen. Men der er flere fordele ved at skifte til et elektronisk dørtelefonanlæg – om end man er ung eller gammel. Vi har været i dialog med Jørgen Novaa fra Plento ApS, der deler sin bedste viden om fordelene ved et elektronisk dørtelefonanlæg, samt viden om hvordan det kan gøre livet lettere for medlemmerne i din andelsboligforening.

Hvad er et elektronisk dørtelefonanlæg?
Normalt sidder der en dørtelefon nede foran hoveddøren, hvorfra man kan ringe op til de forskellige lejligheder i ejendommen. Det er sådan de fleste traditionelle anlæg er sammensat.
”Det et elektronisk dørtelefonanlæg kan er, at det er en dørstation, men som er baseret på GSM, så der sidder et simkort nede i dørstationen. Det vil sige, at den ringer op som om det er en mobiltelefon. Derudover er den helt digital, så man ikke skal vente på, at de navne, der står som klistermærker nede på dørtelefonen, bliver skiftet i tilfælde af ind- eller udflytning,” fortæller Jørgen Novaa fra Plento ApS.
”Man kan altså administrere hele dørtelefonen fra en webplatform, hvor man bare logger ind. Det kan man gøre både gennem sin mobiltelefon, eller hvis man har en tablet i lejligheden, man vil styre det fra.”
Da det foregår elektronisk, er der også et hav af muligheder for at tilpasse systemet til lige netop dine præferencer.
”Man kan have flere enheder sat til at blive ringet op, når der ringes på døren. Så hvis nu den første ikke tager telefonen, kan den automatisk blive viderestillet til den næste. Man kan også arrangere det, så flere enheder ringer på samme tid, og den første, der åbner for døren, afslutter opkaldet hos alle. Der er et hav af muligheder.”

Elektronisk anlæg som ny installation
Har jeres andelsboligforening endnu ikke et dørtelefonanlæg, eller er det gamle gået i stykker, er der en række fordele ved at vælge det elektroniske anlæg frem for det kablede.
”Den primære fordel er installationsdelen – man skal ikke trække kabler op gennem opgangen. Man behøver heller ikke at have en fast svartelefon monteret i lejligheden. Det betyder selvfølgelig, at det bliver billigere at installere,” fortæller Jørgen Novaa fra Plento ApS og fortsætter:
”Det koster 6.000-8.000 kr. pr lejlighed at få installeret et kablet dørtelefonanlæg. Et elektronisk anlæg ligger på 3.000-4.000 kr. at få installeret. Da det elektroniske kører på satellit, har det dog et mindre abonnementsgebyr.”
Udover de økonomiske fordele, er der også et aspekt af frihed ved at have et elektronisk dørtelefonanlæg.
”Der er en meget større frihed til at besvare opkaldet, fordi at opkaldet bliver taget gennem folks mobiltelefoner. Så kan man besvare opkaldet selvom man sidder på sofaen.”
Og så længe du har signal på din mobiltelefon eller en anden enhed, så har du mulighed for at besvare dørtelefonen, og det kan også være til stor gavn.
”Man kan faktisk også besvare opkaldet selvom man er ude af huset, hvis man skal åbne opgangen for en post- eller en madleverandør,” fortæller Jørgen Novaa fra Plento ApS.
Du kan let administrere dine nøglebrikker
”Det samme gælder nøglebrikker, da der er indbygget nøglebriksystem. Så i stedet for en metalnøgle har man nøglebrikker til at komme ind i opgangen og lejligheden, som fungerer som adgangskontrol. Dem kan man til eller frakoble, hvis man eksempelvis mister en. Og så skal man ikke tænke på at betale dyre domme, som man eksempelvis skulle, hvis man havde mistet en systemnøgle,” fortæller Jørgen Novaa fra Plento ApS.
Det kan derudover være en fordel især for andelsboligforeninger, der har ældre i ejendommen.
”Hvis man nu har en ældre i boligen, som ikke er vænnet til at bruge tablets eller smartphones, kan man også få simkortet til at ringe direkte til en fastnettelefon, man så kan åbne fra. Og i forhold til nøgler, kan man tilkoble koder til dørene, så der både kan være let tilgængelig indgang for familie eller hjemmehjælp.”
Strømsvigt er ikke noget problem
Selvom det er et elektronisk system, skal man hverken være bange for om man bliver låst inde eller ude, hvis strømmen går i kvarteret.
”Skulle ejendommen komme ud for et uheldigt strømsvigt, er det heller ikke et problem, da der i anlægget sidder en ekstra strømforsyning på op til 48 timer til sådanne tilfælde. Så systemet har stadig fuld effekt under et strømsvigt,” fortæller Jørgen Novaa fra Plento ApS.
Er du interesseret i at høre mere om elektroniske dørtelefoner?
Kontakt Plento ApS og hør meget mere om mulighederne ved elektroniske dørtelefoner, gennem en uforpligtende samtale. Du kan ringe til dem på 3155 1112.