Derfor bør andelsboligforeningen imprægnere facaden
Vidste du, at andelsboligforeningen kan spare op til 40 procent på varmeregningen ved én simpel manøvre? Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt, men med en imprægnering af facaden kan det blive til virkelighed.

Ingen fugt i hulmuren, en besparelse på varmeregningen på op til 40 procent og en flot og langtidsholdbar facade.
Det er blot et lille udpluk af de mange argumenter der er for imprægnering af foreningens facade. Ifølge Claus Bastrup, direktør i CleanTech Danmark A/S, er afrensning og imprægnering af facaden nemlig en ganske billig måde at vedligeholde sin bygning på.
“Vi udfører både algebehandling, afrensning og imprægnering af facader, fliser og tage. Det er en ganske billig og effektiv måde at vedligeholde sin ejendom og fliser på,” siger Claus Bastrup og tilføjer, at imprægneringen holder i omkring 10-15 år.
Spar på vedligeholdelsesomkostningerne og varmeregningen
Imprægneringen fungerer forebyggende og sikrer, at foreningen ikke ender med store vedligeholdelsesomkostninger til eksempelvis omfugning af facaden. Derudover er der ifølge Claus Bastrup også store besparelser at hente på varmeregningen.
Hvis der trænger fugt ind i muren, skal beboerne bruge op til 40 procent mere i varme, for at holde bygningen varm. Derfor kan man faktisk spare op til 40 procent i varme med en imprægnering, hvis man har fugtproblemer
Claus Bastrup, direktør i CleanTech Danmark A/S
Claus Bastrup uddyber, at der også er mange penge at hente på vedligeholdelsesomkostninger, da imprægneringen holder alger nede og forebygger skader på facaden.
Hvorfor imprægnere?
Spørger man Claus Bastrup er der mange gode grunde til at imprægnere facaden. Mursten suger nemlig fugt, og det kan både resultere i utætte tage, fugt i hulmuren og frostsprængte mursten.
”Der er mange nye mursten, der ikke er ret hårdt brændte, og det gør, at de suger fugt ind, når det regner. Derfor risikerer man at få vand i hulmuren, hvilket også kan ramme taget, så det begynder at dryppe ind,” forklarer Claus Bastrup og fortsætter:
Den problemstilling gør sig gældende med alle mursten og beton, fordi det er levende elementer. Gamle mursten har også typisk porøse fuger, hvor der trækker fugt ind i hulmuren. Men hvis man imprægnerer, sikrer man, at de fugtige fuger ikke sprænger eller revner, hvis der kommer frost.
Claus Bastrup
Claus Bastrup tilføjer, at muren stadig kan ”ånde” og komme af med luften på trods af imprægneringen – på den måde sikrer man stadigvæk et godt indeklima samtidig med, at fugten ikke kan trænge ind i muren.
Vidste du at…
Imprægneringen lægger sig som en usynlig hinde på facaden og skaber ingen farveforskel. Når regnen falder på imprægneringen, ligger den sig som dråber, der perler af igen.




Èn kontaktperson og skræddersyede løsninger
Uanset om andelsboligforeningen ønsker taget algebehandlet, fliserne afrenset eller facaden imprægneret, så har CleanTech Danmark A/S samme personlige service og klare retningslinjer gennem hele processen.
”Først og fremmest skal foreningen tage kontakt til os, hvorefter en af vores kompetente medarbejdere kommer ud og ser på foreningen. Her tager vi naturligvis en god snak om opgaven og foreningens behov. Herefter kommer vi med en anbefaling på, hvad vi synes der skal laves, og til sidst udarbejder vi et uforpligtende tilbud på opgaven – selvfølgelig ganske gratis,” forklarer Claus Bastrup og fortsætter:
”Hvis foreningen så takker ja til tilbuddet, vil det være den samme medarbejder, der kom ud først, der holder kontakten løbende og sikrer, at alt forløber som aftalt.”
Claus tilføjer, at det er vigtigt for dem, at foreningen får en skræddersyet løsning, der passer præcis til foreningens behov. Af samme grund tilbyder de også en serviceaftale, hvor CleanTech Danmark A/S sørger for at fjerne alt fra alger på fliserne til graffiti på facaden løbende. Claus Bastrup uddyber:
Foreningerne har to forskellige muligheder for en serviceaftale. Den ene er, hvor foreningen har en serviceaftale med kontrol af bygningerne og eventuelt også en afrensning en gang om måneden eller efter behov. Det dokumenterer vi altid med før/efter-billeder, hvor foreningen betaler en fast pris hver måned. Vælger foreningen den anden mulighed, laver vi en fast servicepris på såkaldte ad-hoc-opgaver, hvor foreningen kontakter os, når de har behovet.
Claus Bastrup
Alle CleanTech Danmark A/S’ produkter er godkendt af miljømyndighederne.
Andelsboligforeninger i belastede områder
Mange andelsboligforeninger kender irritationen, når de ser, at der er malet graffiti på den ellers fine facade. Derfor tilbyder CleanTech Danmark A/S en anti-graffitibehandling og en særlig serviceaftale for andelsboligforeninger i belastede boligområder.
”I belastede områder er der flere, der laver graffiti på facaderne. Til de foreninger anbefaler vi en anti-graffitibehandling, som er forebyggende. En anti-graffitibehandling er en overfladebehandling, der fungerer forebyggende. Så når nogen maler graffiti ligger der en hinde, der visuelt ikke kan ses, men som gør det nemmere, at fjerne grafitten og samtidig skåner det overfladen,” siger Claus Bastrup.
Vil I høre mere om algebehandling, afrensning eller imprægnering i andelsboligforeningen?
CleanTech Danmark A/S hjælper med alle former for udendørs vedligehold. Så kom algerne, flisepest og fugt i hulmuren i forkøbet og kontakt CleanTech Danmark A/S her.
2 kommentarer
Hej
Vi har i husorden at vi som ejer skal holde haven, tagrender og give olie til vinduerne udvendig.
I maj 21 foretog bestyrelsen skriftlig varslet besøg i haven og nu er bestyrelsen igen på skriftlig varslet besøg 22/9 21.
Må de på denne måde kontroller om husorden bliver overholdt ?
At haven skal holdes er jo et vidt begreb, for nogle snor lige og andre til husbehov.
En af andelshaver fik i maj påbud om at bringe haven i orden ellers ville det blive ordnet på andelshavers regning. Kan bestyrelsen gøre dette ?
Med venlig hilsen
Hanne Pedersen
Hej Hanne
Tak for dit spørgsmål.
Hm tja, det kan måske virke lidt anstrengende. Jeg ville tjekke op på jeres vedtægter og husorden for at se, om der skulle stå noget om det dér. Jeg kunne forestille mig, at der står noget om det dér. Hvis ikke, vil jeg anbefale jer at tage det op til generalforsamling, hvor I kan genbesøge jeres vedtægter+husorden og udstikke nogle regler om bestyrelsens beføjelser.
Bedste hilsner,
Daniel – Andelsportal.dk
Viser 0 af 2 kommentarer