2 fejl andelsboligforeninger begår, når foreningen skal males
Særligt to fejl gør andelsboligforeninger, når de står overfor et malerprojekt. Vi får malermesterens gode råd til at undgå disse, så I kan komme godt i mål med maleropgaven.

Med mere end 20 år i branchen, og titlen som årets maler 2018 hos 3byggetilbud.dk, er Malermester Henrik Redke specialist i sit fag. Både private og erhverv har nydt godt af hans kompetencer og omhu, og blandt andelsboligforeninger er alt fra altaner, facader og trappeopgange blevet mødt af malermesterens erfarne pensel. I kontakten med landets andelsboligforeninger oplever Malermester Henrik Redke dog særligt to ting, som foreningerne ikke er opmærksomme på. Det første er vigtigheden i et udspecificeret tilbud og det andet omhandler miljøvenlige materialer. Han uddyber punkterne her, og giver sine gode råd til, hvad foreningen skal være opmærksom på inden malerprojektet søsættes.
Undgå jokerhatten med et udspecificeret tilbud
Det er altid en god idé at indhente flere tilbud på andelsboligforeningens maleropgave. Flere tilbud giver nemlig mulighed for at sammenholde produkter, priser og bud på opgaveløsningen. Dog glemmer nogle foreninger at skaffe det rette grundlag for sammenligningen ved at få et udspecificeret tilbud.
Mange tror, at malerarbejdet blot handler om at svinge farvepenslen, men det er meget mere end det. Et godt resultat kræver en masse forarbejde, og faktisk er forarbejdet ligeså vigtigt som selve malerarbejdet. Alligevel er der flere malere, som ikke tager sig tiden til det, og det finder foreningen ikke ud af, da de ikke får udspecificeret deres tilbud nok,
Henrik Redke
Derfor er Henrik Redkes råd til boligforeningerne også klart:
”Det er vigtigt, at foreningen får udspecificeret tilbuddet, så den sikrer sig, at maleren overholder behandlingsformen. Jeg skriver tydeligt i mine tilbud, hvilken behandling, der er inklusiv i prisen, så bygherren har et bevis på, at jeg har udført opgaven ordentligt. Står der blot ’maling’ i tilbuddet har foreningen derimod intet bevis på, at maleren skal levere en holdbar løsning”.
Derfor bør foreningen ifølge malermesteren ikke kun vælge malerfirma efter den bedste pris. Det bør i højere grad være efter kvaliteten af tilbuddet, da netop maling på facaden, altanerne eller i trappeopgangen skal kunne holde til hverdagens strabadser og slid.
Vidste du?
En vigtig del af klargørelse til maling er at vaske ned, slibe, fuge og grunde. Alt det, som sikrer at malerløsninger holder i mange år frem. Faktisk kan der være en forskel på 8-10 år i holdbarhed, hvis forarbejdet ikke er gjort ordentligt, påpeger Henrik Redke. Sørg derfor for at forarbejdet er skrevet ind i tilbuddet.
Svanemærkede materialer til gavn for andelshavere og miljø
Malermester Henrik Redke benytter altid svanemærket materialer og særligt malingen er astma- og allergivenlig. En prioritering, som andelsboligforeningen også bør overveje, når de står overfor et malerprojekt.
”Da flere andelshavere kan døje med særlige allergener bør foreningen tage hensyn til, hvilke materialer der males med på fællesarealerne. Jeg anbefaler altid allergivenlige produkter, som både skåner den enkelte beboer, men også miljøet,” slutter den dygtige malermester.
Rådgivning og tilbud fra Malermester Henrik Redke
Søger jeres andelsboligforening gode råd eller et uforpligtende tilbud på en maleropgave, så er I meget velkommen til at kontakte Henrik Redke. I kan læse mere om firmaet på deres profilside. Her kan I også se billeder af tidligere maleropgaver for foreninger og private. Flere billeder findes på Malermester Henrik Redkes Facebookside.